Jeg har tenkt mye på  dette med vakre, unge kvinner hengende i armkroken på en gammel gubbe.
Jeg skjønner kanskje hva den unge kvinnen med de store puppene ser i mannen hun klamrer seg til - en farsfigur og penger (i beste fall), men hva ser den gamle i jentungen på sin side?
Jeg kom opp med en simili. Det er selvsagt unntak - for all det. Jeg trekker ikke alle over samme kam her, dette er mer tanken over en klisje.

Tenk deg en vakker bil. Linjene er sexy. Lakken er eksklusiv. Du kan se den er bygget for fart og spenning.
Setene er myke og luksuriøse. Interiøret roper verdi og luksus. Det er så du mest har lyst til å "fylle" eksosrøret, så deilig er denne bilen.
Så starter du den opp. Den høres ikke helt ut som den burde, men det er ok. Den er jo så ufattelig sexy. Og du ser bra ut i den og den ser fantastisk ut sammen med deg.
Men den kjører som en 2CV på en dårlig dag og på russisk bensin.
Den er ubrukelig til annet enn å se på. Og, evt. "kose" seg med så lenge eksosrøret smøres litt.

Og dette er det du skal leve med resten av livet. Du kan ikke bytte den ut - det er dårlig kotyme. Du kan ikke kjøpe en bedre bil - det er å ha et sidesprang. I beste fall kan du leie en bil i ny og ne, bare for å føle hvordan det hadde vært å ha en virkelig bil.

Er ikke dette slik vi oppfatter skjønnhet? Det er et ideal som strengt tatt er idiotisk. Skjønnhet kan jo ikke brukes til noe. På samme måte som store pupper ikke er brukanes til noe som helst annet enn å klemme på eller fore unger med. Strengt tatt er de jo bare poser med fett. De er kanskje fine å se på, men er vi ikke for intelligente til å falle for noe så primitivt?
Den du skal leve med resten av livet bør jo ha noe mellom ørene - og unge mennesker har ikke hatt nok erfaring til å ha fornuftige samtaler med. Skjønnhet er en falmende egenskap og en egenskap som er heller grunn.

Så, skjønnhet uten hjerne er som en bil med ræva motor. Skjønnhet og hjerne er som en Jaguar eller Bentley - skjønnhet og kraft i skjønn forening.
Måtte jeg velge hadde jeg valgt bilen med motor - den tar deg i allefall et sted. Og den har eksosrør. Med mindre den er elektrisk.
Da har den en plugg med mye kraft og små hull. Kanskje de passer bedre til din egen størrelse?