Senlin Ascends av Josiah Bancroft. Første bok i The Books of Babel.
Så langt (og jeg har bare lest 37 sider når dette skrives) og jeg er allerede fascinert og betatt. God skriving, passe mengde beskrivelse og en premiss jeg enda ikke har fått med meg.
Thomas Senlin er lærer, bokorm og en mann av hode, ikke action. På bryllupsreise til Babel (tårnet, ja) mister han sin nye hustru i folkekaoset som omgir tårnet. Resten av historien (antar jeg) handler om å finne henne igjen, men hvor han vil gjennomgå en forandring fra hode-mann til en handlingen mann.
Vi får lese og se.
Det ser ut til at det tar minst tre bøker før paret gjenforenes, med den tredje boka i januar 2019.
Du kan kjøpe dem i Apple Books til veldig gode priser.
Eller i papir hos din lokale bokhandel. Support your local, osv.

Du kan lese mer om forfatter og bøker på http://www.thebooksofbabel.com