Så langt har våren vært fantastisk. Skogbrannfare så det holder - men fantastisk.
Akkurat nå sitter jeg på verandaen og ser ut på en hage som definitivt kunne trengt en god omgang med kjærlighet. Jeg hører naboene klippe plen og få besøk av barn og barnebarn, men jeg sliter virkelig med å finne overskudd til å klippe plenen. Hadde jeg hatt min egen gressklipper - kanskje, men siden plenen min er stor nok til at en 200-kilo overvektig mann hadde klart å krysse den i løpet av under 10 minutter uten assistanse ser jeg liten grunn til den investeringen. Kanskje, om jeg vant litt penger i Lotto, kunne jeg kjøpt en robotklipper og latt den ta for seg både min og naboens hage. Men inntil det skjer blir det å leke Hjerterdronningen og kutte gresshoder med kantklipper når lysten blir overhvelmende og uimotståelig.
Jonathan er heldig - siden han bor i en leilighet og det eneste han trenger å gjøre er å ikke feste til langt på natt, noe jeg enda har til gode å oppleve. Kona hans, derimot… Hvem vet hva slike hjerner skjuler av tvilsomme tanker.
Jeg skriver nå på Encyclopediaen min og har som mål (og stort sett oppnår) 500 ord daglig. Noen ganger mer, svært sjelden mindre.
Tilbake til sommervarme - her sitter jeg, kvartnaken, med iPad’en på fanget og Scrivener som arbeidsverktøy. Og en boks med Grans Premium Pilsner for å holde meg i avkjølende selskap mens jeg skriver disse uvis(s)e ordene.
Hvorfor bry seg med dette? Godt spørsmål. Fordi det er sommer. Fordi verden går sin gang rundt meg. Fordi alt jeg gjør til syvende og sist en gang i en fjern fremt8d vil bli glemt. Fordi alt jeg kan gjøre er å nyte dagen og nåtiden og at alle tanker på fremtiden er kun det - tanker - og morgendagen bringer det den bringer. Jo, morgendagen blir det jeg legger opp til i dag - så lenge jeg har full kontroll - men så lenge det er en haug (og for mange) antall milliarder mennesker der ute er mitt l8,le hjørne heller ubetydelig. Jo, vi kan alle bli Steve Jobs om vi er dedikerte, på rett tid til dett sted og er vill8g til å feile mer enn en gang, men for du (og :eg, antar jeg) er dette lite sannsynlig. Husk at om et årtusen vil Steve Jobs for lengst være glemt. Så vil raringen i det hvite huset, med mindre han trykker på knappen. I så fall blir det en interessant verden vi plutselig befinner oss i. Ikke hyggelig, ikke behagelig, ikke sunn og absolutt ikke sikker, men interessant.