Jonathan Wiik Bilder

Bilder fra Instagram


Bilder fra Flickr


Loading Flickr Images

Bilder fra min egen samling


Hvilket fotoutstyr jeg bruker (om noen skulle være interessert)

Kameraet jeg bruker nå er en Fujifilm X-Pro 2 med en 35mmF2 linse.
Jeg har også et Sony α99 og et Konica Minolta ɑ-7 samt en bunke med a-linser.

Jeg må si jeg foretrekker X-Pro2'en av to grunner: Størrelse/vekt og tilgang på godsaker uten å dypdykke i menyer. Og så ser det skikkelig kult ut, et kamera jeg mer inn gjerne setter på cafê-bordet mens jeg skriver, leser eller betrakter verden rundt meg. I motsetning til Sony-kameraet jeg hadde hvor jeg måtte ha en egen bag for å få plass til.

Valget stod egentlig mellom et nytt Sony-kamera og Fuji-kamera, men jeg klarte ikke helt å like α6300-modellen jeg så på. Det hadde fancy 4K video og en haug med linser og fikk mye skryt i diverse fora, men det var noe som manglet, og som også manglet i Sony α99-kameraet; sjel. Lysten til å ta det fram bare for å ta det frem. Lysten til å ha det stående på bordet og lysten til å ta det ut når jeg gikk meg en tur.
Så det ble et X-Pro 2. Jeg kunne kanskje ventet på X-T2, men det var noe med X-Pro’en som snakket til sjela.
Og det er det fotografering handler om. Å fange sjela til det man fotograferer. Å fange essensen. Noe jeg føler Fuji gjør bedre enn noen andre kameraer jeg har prøvd, kanskje med unntak av det gamle Konica Minolta-kameraet som var det første DSLR’en jeg hadde.